Tisknout
cuketové špagety s řepnými koulemi3

Zdravé cuketové špagety s řepnými koulemi

Přísady

Pro řepné koule

  • 2 celé syrové řepy opláchnuté cca 300 g
  • 50 g vlašských ořechů
  • 400 g červených fazolí (plechovka)
  • 30 g strouhanky
  • ½ červené cibule jemně nakrájené na kostičky
  • 1 lžičku sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř

Sloužit:

  • 3-4 celé cukety
  • 3-4 lžičky zeleného pesto

Postup přípravy

  1. Ohřejte troubu na teplotu 200 ° C a olejem namažte plech.

  2. Oloupeme červené řepy a nakrájíme na kousky a mixujeme dojemna v kuchyňském robotu nebo mini chopperu. Přendáme do velké misky a odložíme vedle.

  3. V suché pánvi opékejte vlašské ořechy po dobu několika minut, dokud nebude lehce zlatá. Přidejte vlašské ořechy a fazole do kuchyňského robotu (není potřeba vyčistit po řepě) a pulsujte jednou nebo dvakrát, dokud nedojde k rozdrcení.

  4. Přidejte směs s vlašskými ořechy, strouhanku, nakrájenou cibuli, oregano, tymián, sůl a pepř do mísy s červenou řepou a rukami spojte, budete muset použít ruce. Směs dobře promačkejte, aby se spojila. Vytvořte kuličky a umístěte na plech.

  5. Pečte řepné kuličky po dobu 25-30 minut a pak stáhněte teplotu na polovinu.

Pro cukety (zoodles):

  1. Cuketové špageti mohou být konzumovány syrové nebo vařené. Spirálujte cukety (cuketa) v rukou nebo spiralizérem. Pokud je vaříte, duste cukety po dobu jedné minuty v pánvi s vařící vodou až do horkého stavu, poté vodu vylijte. Jemně promíchejte cukety s pestem, pak rozdělíme na talíře a servírujeme s řepnými kuličkami navrchu. 

  2. Konzumujte okamžitě fresh.