Tisknout
Rýžovo-fazolové Ying-Yang

Rýžovo-fazolové Ying-Yang

Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour

Přísady

  • 90 g Černé rýže
  • 100 g Fazolí
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml Tamari omáčky
  • 30 g Bílého krémového tofu
  • Sůl
  • Voda

Směs pro krémovou rýži:

  • 100 g Lískových oříšků
  • 100 ml vody
  • Sůl

Postup přípravy

Krém:

  1. Smíchejte lískové ořechy přidáním malého množství vody najednou, dokud se výsledná směs nestane krémovou.

Krém na fazole:

  1. Vařené fazole v uplynulém stavu připravíme, dokud se nestane smetanou v konzistenci.

Rýže:

  1. Vařte rýži 25min ve vodě a poté ji vložte na pánev s kapkou oleje a postupně přidávejte zásobu tak, aby pokračovala ve vaření dalších 15 minut.

  2. Mícháme s předem připravenou směsí z lískových oříšků.

Poznámky

Jak servírovat:
Položte fazolovou smetanu na talíř ve tvaru jangového symbolu a doplňte opačnou stranu krémem z krému; vytvořte díru v krému z fazolí a naplňte ji tamari omáčkou, která byla mírně zahuštěná; konečně umístit míč krémového tofu na černé rýži, aby se doplnil symbol ying a yang.