cockovy vegansky hot-dog

Čočkové Hot dogy (vegan)

Veganské hot dogy z čočky a zeleniny, aby byli jemnější a měli více “zdravou” texturu. Úžasná v nich je uzená paprika a česnekový prášek které vytváří typickou párkovou chuť a vůni , ale jsou plné dobrot a zeleniny. Tato verze je s klasickou hladkou moukou, ale bezlepková mouka také funguje dobře.

Veganský čočkový Hot dog
Čas přípravy
10 mins
Čas vaření
20 mins
Chladící čas
30 mins
Celkový čas
30 mins
 
Přísady
  • 200 g sušené červené čočky namočené několik hodin
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 cibule jemně nakrájená na kousky
  • 2 celé mrkve strniště
  • 1 ½ lžičky zapékané papriky
  • 1 lžička mletého česneku
  • sůl a pepř
  • 150 g hladké mouky
  • 2 lžičky olivového oleje
Postup přípravy
  1. Vařte čočku v hrnci po dobu 10 minut nebo až do konce, potom vylejte vodu.

  2. Mezitím zahřejte olej na pánvi nad středním ohněm a orestujte cibuli a sautee dozlatova. Přidejte strouhanou mrkev a sautee po dobu 3-5 minut, dokud nejsou měkké.

  3. Přidejte vařenou čočku, mrkvovou směs, koření, sůl a pepř do kuchyňského robotu a smažte, dokud nebude tlustá a dobře kombinovaná.
  4. Dáme směs do misky a vmícháme 3 polévkových lžíce mouky. Přidávejte postupně více mouky až do husté a tvarovatelné konzistence. Možná nespotřebujete celé balení mouky.

  5. Uválejte na tvary podobné klasickému párku, umístěte na talíř, zakryjte a uchovávejte v chladničce na dobu nejméně 30 minut.

  6. Ohřejte 1 lžičku oleje na pávni (připadně ve fritéze) na nízké až střední teplotě a přidejte vaše výtvory. Smažte a jemně otáčejte často, dokud se ze všech stran neprohřejou. Opakujte v dávkách.

  7. Servírujte uvnitř hot dogových bulek doplněné zeleninou dle vašeho uvážení a dozdobené hořčicí, kečupem či jiným topingem. DOBROU CHUŤ !

cockovy-vegansky-hot-dog

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *