Brazilská směs s batáty a černými fazolemi (vegan) (bez lepku)

Zde je rychlá veganská verze brazilského národního pokrmu známého jako feijoada. Tento veganský recpt okouzlí oči barevným kontrastem černých fazolí s oranžovými sladkými bramborami a potěší plnou výživnou chutí.

Veganská feijoada
Přísady
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká cibule - nakrájená
  • 2 střední stroužky česneku - namleté
  • 2 střední sladké brambory batáty - oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 velká červená paprika - nakrájená na kostičky
  • 1 malá zelená chilli paprička - může být mletá
  • 2 plechovky černých fazolí - odlitá voda a opláchnuté
  • 1 zralé mango - oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1/4 šálku nakrájeného čerstvého koriandru
  • 1/4 lžička soli
Postup přípravy
  1. Ve velkém hrnci zahřejte olej na střední teplotu. Přidejte cibuli a vařte, za častého míchání až do změkčení, asi 5 minut. Vmíchejte česnek a míchejte dokud cibule není dozlatova, asi 3 minuty.

  2. Vmícháme sladké brambory, papriku, rajčata (s tekutinou), chilli a 1 1/2 hrnky vody. Přivést k varu. Snižte teplotu, zakryjte a vařte, dokud brambory nejsou měkké, ale stále uvnitř pevné, 10 až 15 minut.

  3. Vmícháme fazole a mírně rozdrtíme vařením, asi 5 minut. Vmícháme mango a vaříme, než se ohřeje, asi 1 minutu. Posypeme koriandrem a solí. Podáváme horké.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *