Tradiční malajsijská polévka Laksa (vegan) (bez lepku)

Tato snadná veganská laksa trvá pouhých 15 minut a prostupuje užasnou chuťí kokosového mléka, chilli a kurkumy. Můžete použít jako předkrm nebo lehkou přílohu.

Tradiční malajsijská polévka Laksa
Čas přípravy
5 mins
Čas vaření
10 mins
Celkový čas
15 mins
 
Přísady
  • 4 malé jarní cibulky hrubě nasekané
  • 4 celé stroužky česneku oloupané
  • 1-2 červené chili papriky vylupované a nakrájené
  • 1 lžička nakrájeného zázvoru
  • 1 lžička mletého kurkuma
  • 1 lžička oleje
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 1 plechovka kokosové mléko
  • 100 g bambusových výhonků
  • 100 g baby kukuřice nakrájené na půlky
  • 100 g hrachových lusků
Na servírování:
  • 150 g rýžových nudlí
  • 1 limeta
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Postup přípravy
  1. Přidejte jarní cibuli, česnek, chilli, zázvor a kurkuma do mini kuchyňského robotu a kývejte, až se vytvoří hrubá pasta.

  2. Ve velkém hrnci při středním ohřevu přidáme olej, kořenící pastu a smažíme, celé mícháme po dobu 3 minut. Přidáme zeleninový vývar a kokosové mléko až přivedete k varu. Snížíme teplotu na minimum a přidame bambusové výhonky, baby kukuřici a hrachové lusky. Vaříme 5 minut.

  3. Mezitím vaříme rýžové nudle podle instrukcí paketů (většinou naléváme vařící vodu nad nimi v misce po dobu 3 minut, pak vypouští).

Servírování:
  1. Rozdělte nudle mezi misky a přidejte horkou polévku. Nahoře dozdobte čerstvým koriandrem a limetkovou kůrou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *