Rýžovo-fazolové Ying-Yang

Sladká rýžovo-fazolová kaše Ying-Yang (vegan)

Veganský recept, vyrobený z rýže a fazolí připravený italským šéfkuchařem Mario Gagliardim: miska byla připravena během soutěže ‘The Vegetarian Chance‘.

Rýžovo-fazolové Ying-Yang
Čas přípravy
10 mins
Čas vaření
50 mins
Celkový čas
1 hr
 
Přísady
  • 90 g Černé rýže
  • 100 g Fazolí
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml Tamari omáčky
  • 30 g Bílého krémového tofu
  • Sůl
  • Voda
Směs pro krémovou rýži:
  • 100 g Lískových oříšků
  • 100 ml vody
  • Sůl
Postup přípravy
Krém:
  1. Smíchejte lískové ořechy přidáním malého množství vody najednou, dokud se výsledná směs nestane krémovou.

Krém na fazole:
  1. Vařené fazole v uplynulém stavu připravíme, dokud se nestane smetanou v konzistenci.

Rýže:
  1. Vařte rýži 25min ve vodě a poté ji vložte na pánev s kapkou oleje a postupně přidávejte zásobu tak, aby pokračovala ve vaření dalších 15 minut.

  2. Mícháme s předem připravenou směsí z lískových oříšků.

Poznámky

Jak servírovat:
Položte fazolovou smetanu na talíř ve tvaru jangového symbolu a doplňte opačnou stranu krémem z krému; vytvořte díru v krému z fazolí a naplňte ji tamari omáčkou, která byla mírně zahuštěná; konečně umístit míč krémového tofu na černé rýži, aby se doplnil symbol ying a yang.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *