veganské divoké houby s avokadem a cervenou paprikou

Tlačené divoké houby s avokádem a červenou paprikou (vegan)

Je zřejmé, že tento recept je trochu komplikovanější než některé jiné recepty zde, ale co bysme neudělali pro své drahé přátelé na které chceme svými výtvory zapůsobit!

Budete potřebovat takovouto prstencovou formu, abyste vytvořili přesné tvarování jako na obrázku, ale můžete servírovat i bez toho, i tak to bude skvělé a chutné!

Divoké houby s avokádem a červenou paprikou
Přísady
Pro červené papriky:
  • 2 červené papriky syrové nebo pečené
  • 1 velký česnek
  • 2 lžíce mandlového mléka
  • 1 a 1/2 lžičky javorového sirupu
  • Mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř podle chuti
Směs na houby:
  • 1 balení lesních hub krájených
  • 1 velká Portobello houba nakrájenou
  • 1 hrst Čerstvých hub Shiitake nakrájené na plátky
  • 1/3 šálku sojové omáčky (Nama Shoyu nebo tamari)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 stroužek česneku drcený
  • 1 lžíce čerstvé bazalky nasekané
  • 1 lžíce petrželky nasekané
  • 1 lžička droždí
  • ½ lžičky mořské soli
  • ¼ lžičky černé pepře mletého
Směs pro avokádo:
  • ¼ šálku piniových ořechů (můžete použít kešu)
  • 1 šálek avokáda (cca ze 2 velkých avokád) hrubě nasekaného
  • 2 lžíce čerstvého koriandru nasekané
  • 1 lžíce čerstvé petrželky nasekané
  • 2 lžičky čerstvé limetové šťávy
  • 1 lžička droždí (volitelné)
  • 1 špetka mořské soli
Postup přípravy
Pro červené papriky:
  1. Přidejte první 4 přísady do mixéru, pyré až do hladké; sezóně se solí a pepřem. Tato směs může být připravena až 2 dny předem a uchovávána v chladničce. Před podáváním přiveďte na pokojovou teplotu.

Směs na houby:
  1. V misce mícháme společně sojovou omáčku, olivový olej, jablečný jablečný ocet, česnek, byliny, mořskou sůl a pepř. Přidejte houby a lehce je proházejte, dokud nejsou zcela pokryty. Vmícháme droždí, zakryjeme a necháme stranou marinovat nejméně 30 minut.

Směs pro avokádo:
  1. V kuchyňském robotu přerušovaně mixujeme píniové ořechy až do hrubého namletí. Dejte ořechy do středně velké misky; přidejte avokádo, nasekané bylinky, limetovou šťávu, výživné kvasnice a mořskou sůl. Mírně promíchejte, aby se spojili.

Servírování:
  1. Umístěte 2 ½ až 3 palcové kruhové formy do středu talíře. Naplňte ½ šálku vyprázdněné houbové směsi, obalte ji zády lžící. Přidejte 1/3 šálku avokáda nahoře, také přitisknutím na místo. Chcete-li sloužit, obklopte prsten s čerstvým míchaným salátem. Jemně odstraňte prstencovou formu a špičku s jemně nakrájenými avokády a mrholením z červené papriky.

Poznámky

Podávejte tuto směs lisovanou a tvarované dle obrázku, také obklopené salátem mixem zelených bylinek pro ohromující efekt.

 

Recepty a fotografie © 2011 Penni Shelton & RFR PublishingDivoké houby s avokádem a červenou paprikou

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *