Těstoviny v pistáciovou omáčkou

Těstoviny s pistáciovou omáčkou (vegan)

S pouhými 5 ingrediencemi a 10 minutami se můžete mít dekadentní a chutné jídlo tagliatelle se smetanovou omáčkou z pistácie! Je to veganská variace tradičního sicilského jídla. Skvělé jako středně velké hlavní jídlo nebo rychlá večeře.

Veganské těstoviny s pistáciovou omáčkou
Čas přípravy
2 mins
Čas vaření
10 mins
Celkový čas
12 mins
 
Author: Kate Hackworthy
Přísady
  • 350 g bezvaječných těstovin tagliatelle
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rostlinného másla
  • 1 celá oloupaná cibule nasekaná
  • 2 cloves oloupaného česneku nasekaný
  • 40 g pistácie loupané nesolené plus 2 lžíce pro ozdobení
  • 200 ml rostlinná smetana sojová, ovesná nebo kokosová
  • sůl a pepř
Postup přípravy
  1. Vařte těstoviny podle pokynů na obalu.

  2. Mezitím ve velké vařené pánvi nad středním ohněm smažte cibuli v oleji a másle, dokud nebude měkká, ale ne hnědá. Přidejte česnek a pistácie a smažte na 2 minuty nebo až do chvíle, než budete vonět.
  3. Přeneste do kuchyňského robotu a zabořte, dokud se nerozpadne.
  4. Vraťte směs do pánve a přidejte rostlinnou smetanu (sójový, ovesný nebo kokosový krém), sůl a pepř. Zahřejte a přidejte vařené odkapané těstoviny. 

  5. Jemně promíchejte a přendejte na talíře k servírování.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *