Pečené brambory s estragonem a mandlovým dresinkem

Pečené brambory v řeřichové omáčce s estragono-mandlovým pestem (vegan) (bez lepku)

Řeřichová omáčka je obohacena o máčené kešu; to přidává nádherný přechod k omáčce bez přerušení proudu chuti řeřichy a citronu. Velmi výkonný mixér je klíčem k tomu, aby omáčka byla krémová a hladká. Estragón a opečený mandlový pesto je záměrně nechaný, protože to dodává fantastickou kontrastní texturu.

Pečené brambory v řeřichové omáčce s estragono-mandlovým pestem
Přísady
ŘEŘICHOVÁ OMÁČKA:
  • 50 g kešu namočených po dobu 2 hodin
  • 80 g řeřicha
  • 1 celý citron pouze šťáva
  • 1 lžička Dijonské hořčice
  • 50 ml vody
  • 30 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř
ESTRAGONO-MANDLOVÉ PESTO:
  • 1 malá hrst estragonových listů
  • 30 g loupaných mandlí pražené
  • 2 lžíce bílého octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
PEČENÉ BRAMBORY:
  • 400 g nových brambor poloviční velikost
  • 1 lžička Marmite (=britská pomazánka vyráběná z kvasnicového extraktu)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
SALÁT NA OZDOBENÍ:
  • 1 dětská řeřicha na oblohu
  • 2 ředkvičky na ozdobení
Postup přípravy
  1. Začněte namočenou kešu na vodní omáčku ve vodě po dobu nejméně 2 hodin a až 6 hodin (při pokojové teplotě)

  2. Předehřejte troubu na 200 ° C / značku plynu 6
  3. Opečeme dozlatova mandle, 4-6 minut

  4. U brambor(nakrájených napůl) naneste plášť z olivového oleje a marmitu; pomocí svých rukou je nejlepší!

  5. Pečte tyto brambory na pečícím papíře po dobu 24 minut, dokud nebudou zlaté a křupavá

  6. Vylijte vodu z kešu a v mixéru smíchejte kešu s řeřichou, citrónovou šťávou, hořčicí Dijon, vodou a solí a pepřem, až do hladké

  7. Při vysokých otáčkách pak pomalu přidávejte olivový olej až do stavu aby se emulgoval. Dejte zatím řeřichovou omáčku do lednice

  8. Jemně nakrájejte estragon a nahrubo nakrájené opečené mandle. Smíchejte estragon a mandle s bílým octem, olivovým olejem a kořením, aby se celá směs zabalila pestem

  9. Jemně oloupejte ředkvičku a přidržte pod ledovou vodu, aby se ošoupala

  10. Nechte brambory vychladnout před pokládáním na talíř (vlažné jsou v pořádku)

  11. Na talíř položte řeřichovou omáčkou na vaši servírovací misku nebo talíř a rovnoměrně ji rozetřete. Rozmístěte brambory a nakombinujte s estragonem a mandlovým dresinkem; ozdobte oholenou ředkvičkou a dalšími bylinkami

Pečené brambory s estragonem a mandlovým dresinkem2

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *